Doe maar een glas Huiswijn…

Het hebben van een eigen restaurant is fantastisch! Een droom die uitkomt om op een dag van je grootste passie en hobby je werk te kunnen maken, en er dan ook nog af en toe wat mee te verdienen. Weet ik, klinkt erg cliché, maar clichés zijn vaak waar!

Elke werkdag mag dan hard werken zijn, maar dan wel met rete goeie koffie, leuke vrolijke collega’s, enthousiaste gasten, test gerechten uit onze prachtige keuken en natuurlijk wijn, heel veel wijn!

Nou is er natuurlijk een groot verschil tussen wijn drinken en wijn proeven, en dat laatste kan prima tijdens werktijd.

Elke fles die voor onze gasten geopend wordt, keuren we even achter de schermen. Is de wijn optimaal? Heeft ie wellicht kurk? Hoe is de temperatuur? En sluit ie naadloos aan bij het moois dat de Chef gemaakt heeft? Allemaal zaken die er toe doen om te zorgen dat onze gasten een optimale beleving krijgen! Een beleving die de wijn ook verdient...

Die wijn, die doet wat met me. Ik vind het machtig om te zien hoe een hardwerkende boer, soms aan de andere kant van de wereld, in samenwerking met de natuur en cultuur zo’n prachtig product kan maken. Hij steekt zorg en aandacht in de seizoenen, zijn planten, zijn oogst en persmethodes, de temperatuur, de rijpingstijden in z’n kelder, een mooi etiket en ga zo maar door, ook zo iemand die van zijn grootste passie en hobby zijn werk heeft gemaakt, respect! En respect is dan ook dát dat we voor wijn zouden moeten hebben!

Dit is dan ook precies de reden dat we het bij de Koetsier leuk vinden met wisselende open wijnen te werken en geen standaard “huiswijn” serveren. Wat een woord, huiswijn, je zal maar boer zijn en een heel jaar hard hebben gewerkt, 4 x per nacht tijdens de vorstperiode je bed uit om je druiven buiten te beschermen, in weer en wind met een snoeischaar zorgen dat je druiven geen bacterie of ziekte oplopen en maanden wachten op een mooi eindresultaat als het uit de kelder komt, om in een restaurant te eindigen als huiswijn.

Nee, bij ons verdient wijn wat meer aandacht, we informeren gasten graag en gaan met ze in gesprek wat ze lekker vinden, wat ze thuis wellicht drinken, of wat ze absoluut niet ambiëren, om ze zo te kunnen adviseren en een mooi glas wijn te kunnen schenken.

Want wijn hebben we genoeg en over smaak valt niet te twisten.

De zin “ doe maar een chardonnaytje “ zorgt er dan ook altijd voor dat we met onze gasten in gesprek raken om ze een mooi glas “open” wijn te serveren, dat aansluit bij de wens.

Hoe leuk is het, dat je bij elk diner, in elk seizoen, een mooi glas “open”  wijn kan drinken die prachtig aansluit bij je voorkeur èn het eten!?

Daarom dus, geen “Huiswijntje” op onze wijnkaart! Graag tot ziens & Santé.

Vorige
Vorige

Champagne dan maar!